Paas borrelsnobtas

Amsterdam, 2 april 2021

 

 

 

 

Op je gezondheid,

bovenste beste borrelsnob!

 

 

Gefeliciteerd! Je bent de gelukkige eigenaar van De Borreltas, de enige échte tas voor borrelsnobs! Er zitten lokaal geproduceerde en met liefde geïmporteerde spullen van de hoogste kwaliteit in, stuk voor stuk van fijne, toegewijde mensen die hun vak verstaan. Voor een superdeluxe viering in eigen huis met je geliefden of met jezelf.

 

Volg de borreltas via www.deborreltas.nl, Instagram (@deborreltas), Facebook (@deborreltas) of Twitter (@deborreltas) en meld je aan voor de mailinglist via deborah@deborreltas.nl (mocht je daar nog niet op staan), zodat je als eerste op de hoogte bent voor de volgende tas.

 

Daarnaast hopen wij dat je ons initiatief wilt delen met je vrienden, familie en relaties.

Delen = lief!

 

Dit vind je in je tas:

 

 • Mercurey van Au Paradis

Wat is nou écht lekker bij de heerlijke producten in deze tas. Die vraag beantwoord ik als sommelier en wijnimporteur natuurlijk met veel liefde en vol overgave. Ik koos voor deze tas voor de Mercurey Blanc van sterrenwijnmaker François de Nicolay. Chique witte wijn uit het zuiden van de Bourgogne (Chalonnais) en geweldig lekker bij de borrelproducten.

Wij verkopen ‘m in onze fijne kleine wijnwinkel in de Jordaan (maar ook online te bestellen en wij verzorgen bezorging door heel Nederland), met nog veel meer zelf geïmporteerde louter bio- of biodynamisch gemaakte Franse wijnen.

Tip voor het openen van de fles: ga niet aan de slag met het mesje van je kurkentrekker, maar druk de schroefdraad meteen door wax laag heen, trek de kurk iets op, veeg de eventuele stukjes was weg en trek de kurk er dan helemaal uit.

(www.au-paradis.nl)

 

 • Gerookte zalm van Ô Bistro

Ô Bistro is een nieuwe bistro op de Lindengracht (Jordaan) en nú al niet meer weg te denken uit de buurt. Met de energieke Italiaan Daniele Gaudiello aan de voorkant en de vrolijke Franse chef Pierre Buffard aan de kachel waan je je op Franse vakantie in eigen stad. Zij serveren bistro gerechten, ongekunsteld, met goede ingrediënten en eigentijds.

Pierre rookte duurzame ecologische zalm uit Noorwegen, natuurlijk zonder hormonen en antibiotica gekweekt. Glas Mercurey erbij, beter wordt het niet. (www.obistro.nl)

 

 • Deegwaren van Café Remouillage

De onnavolgbare chef Jonathan Sparber van Café Remouillage tovert zijn restaurant elke vrijdag (gedurende lockdown II) om tot een deegwaren walhalla. Knödels, bagels, brioche, financiers, babka en verschillende soorten brood. Voor deze tas maakte hij een zoet kaneelbroodje, precies hoe je ‘m hebben wilt: klef en plakkerig. Daarnaast maakte hij New York style bagels. Als je ze niet meteen vandaag eet, wikkel ze dan in huishoudfolie en bewaar ze op een droge, donkere plek. Of vries ze in! Wanneer je ze daarna ondooit zijn ze zo goed als vers.

Serveertip: snijd de bagels door de helft en toast ze, smeer er creamcheese op en leg daarop de zalm, een (gepocheerd) eitje, zwarte peper en bieslook. Zalig Pasen!

(www.cafe.remouillage.com)

 

 • Verse eieren van de Familie Meijer

De eieren van de familie Meijer uit Vreeland hebben de naam Freilandeieren ofwel vrije uitloop eieren. De kippen scharrelen rond in een stal met overdekte uitloop en buiten uitloop. Zo hebben de kippen zonlicht en buitenlucht. Het zijn kakelverse eieren die zich niet (goed) laten pellen omdat ze zó ontzettend vers zijn. Dus lepel ze uit of pocheer ze voor het beste resultaat.

 

 • Paté de campagne van De Pasteibakkerij

Diny en Floris runnen samen De Pasteibakkerij in de Rivierenbuurt en daar maken zij met de grootste zorgvuldigheid en van het beste vlees hun compromisloos goede charcuterie in traditionele (voornamelijk Franse) stijl, ‘met smaak, maar niet met smaakjes’. In deze tas vind je hun paté de campagne met jenever van Lubberhuizen en pistachenootjes.

(www.depasteibakkerij.nl)

 

 • Aglianico van Sprezzatura

De Aglianico druif is volgens velen de grote ster van het Zuid Italiaanse vasteland en dit exemplaar van Calafè is perfect voor de lente; sappig en puur. Schenk ‘m op zo’n 16 graden. Deze wijn wordt geïmporteerd door Mattijs van Verkerk Wijnimport, hij heeft de geweldige wijnwinkel Enoteca Sprezzatura in de Czaar Peterstraat.

(www.enoteca-sprezzatura.nl)

 

 • Päölke van Kef

Samen met Marike van Fromagerie Kef zoek ik voor elke editie de perfect rijpe kaas van het moment. Voor deze tas kwamen wij uit op Päölke, een (rauwmelks) witschimmelkaasje in de vorm van een stammetje. Päölke, ofwel ‘(weide)paaltje’ op z’n Liemers (streek in Gelderland), is gemaakt door de kaasmakerij Köning te Zevenaar en smaakt geweldig met de Astarbe cider gelei en een glas witte Mercurey.

(www.abrahamkef.nl)

 

 • Ybarra olijven en chips van De Oliewinkel

Ansjovisolijven uit een blikje én chips. Hemels! De chips van Sarriegui zijn extreem dun, rommelig van vorm en ongelofelijk knapperig. Judith zit met haar oliewinkel aan de Brouwersgracht en verkoopt verschikkelijk lekkere olijfolie, conserven, mosterd, mayonnaise en nog veel meer. Echt een winkel voor de borrelsnob.

(www.deoliewinkelamsterdam.nl)

 

 • Cider gelei van Thull’s

Super frisse gelei gemaakt van Baskische ‘Astarbe’ cider. Bijvoorbeeld lekker in combinatie met de Päölke. Simone van Thull verkoopt ‘m in haar winkel (Thull’s Deli) naast allerlei ander geweldig zuur, gefermenteerde frisdranken, maaltijden en ander lekkers.

(www.thulls.nl)

 

 • Borrelplankje van Stadshout

‘Hout van de stad, voor de stad en haar bewoners’. Jaarlijks worden er duizenden bomen gekapt in Amsterdam en omgeving. Bomen uit een park, plantsoen, tuin of straat - ze hebben vaak een speciale betekenis voor de omgeving - waar zij vele decennia deel van uit maakten. De stadsbomen verdwijnen meestal in de versnipperaar en dat is zonde, want het gaat vaak om kwalitatief hoogwaardig hout. Stichting Stadshout geeft ‘onze’ stadsbomen een tweede leven en verwerkt de gekapte bomen duurzaam en ecologisch. Speciaal voor ons borrelsnobs ontwikkelden zij dit fijne borrelplankje van esdoorn uit het Vondelpark, ideaal om bijvoorbeeld de kaas en de paté op te serveren! Bezoek de winkel aan de Van Woustraat in de Pijp.

(www.stadshout.nl)

 

 • Brood van Stadsbakkerij As

De legendarische bakkerij van Restaurant As in het Beatrixpark is sinds januari 2021 verplaatst naar Amsterdam-Oost, Conradstraat 471 en gaat verder onder de naam Stadsbakkerij As. Het brood is vanochtend gebakken. Maar kom je pas later in de week aan het brood toe? Geen probleem, het toast als de beste. Of vries het brood meteen vandaag in, dan kan je het op een later moment afbakken (laat het brood ontdooien en bak het knapperig voor 12-15 minuten op 160 graden in de oven) en het brood is weer zo goed als vers.

(www.restaurantas.nl)

 

 • Nettasje van biologische katoen

Het Utrechtse Bo Weevil liet de nettas ‘granny’ maken in India. Maar dan wèl van biologische katoen en GOTS-gecertificeerd, dat wil zeggen dat de hele productieketen duurzaam is; zonder pesticiden of kunstmest bij de teelt, met alleen goedgekeurde verfstoffen én fatsoenlijke arbeidsomstandigheden in elke productiestap. Je kunt je oude borreltas, mits schoon en heel, ook terugbrengen. Ik maak het aankoopbedrag dan over aan de Voedselbank Amsterdam.

(www.boweevil.nl)

 

 

Veel liefs en geniet ervan,

ook namens alle andere importeurs en producenten,

 

Déborah Schilperoort